HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALSNS Securities en VVAA voeren onderhandelingen...

SNS Securities en VVAA voeren onderhandelingen over overname FBS Bankiers

SNS Securities en VVAA Groep voeren exclusieve onderhandelingen over een mogelijke overname van FBS Bankiers, een gespecialiseerde effectenbank die diensten verleent aan zowel institutionele als particuliere cliënten. Partijen streven ernaar om nog deze zomer tot overeenstemming te komen.

In totaal zullen ongeveer 30 medewerkers in dienst treden bij SNS Securities. Het is de bedoeling om de ondernemingen van SNS Securities en FBS Bankiers op korte termijn te integreren.

Door de overname van FBS Bankiers verstevigt SNS Securities haar positie in de Nederlandse markt.

Het streven van partijen is ernaar dat nog deze zomer definitieve overeenstemming wordt bereikt en dat kort daarna de voorgenomen overname wordt voltooid. Deze overeenstemming is onderworpen aan de goedkeuring van de toezichthouders en aan het advies van de betrokken ondernemingsraden.

De in Amsterdam gevestigde effectenbank FBS Bankiers biedt beleggingsdiensten aan zowel institutionele als particuliere beleggers. De dienstverlening bestaat primair uit het verstrekken van effectenadvies en het voeren van vermogensbeheer. FBS Bankiers heeft een jaarlijkse omzet van minder dan € 10 miljoen.

FBS Bankiers is een dochter van VVAA Groep te Utrecht. VVAA Groep verleent financiële diensten aan professionals in de gezondheidszorg.

SNS Securities, een dochteronderneming van SNS Bank, is onderdeel van SNS REAAL. SNS REAAL verleent diensten op het gebied van bankieren en verzekeren. SNS Securities verleent beleggingsdiensten op het gebied van research, liquidity providing en corporate finance. Verder levert SNS Securities advies- en beheerdiensten aan zowel institutionele als particuliere beleggers.