HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALSNS Securities en VVAA bereiken definitieve ove...

SNS Securities en VVAA bereiken definitieve overeenstemming over overname FBS Bankiers

SNS Securities en VVAA Groep hebben definitieve overeenstemming bereikt over de overname van FBS Bankiers, een gespecialiseerde effectenbank, die diensten verleent aan zowel institutionele als particuliere cliënten. De dienstverlening van de in Amsterdam gevestigde effectenbank FBS Bankiers bestaat primair uit het verstrekken van effectenadvies en het voeren van vermogensbeheer.

In totaal zullen 30 medewerkers in dienst treden bij SNS Securities. Door de overname van FBS Bankiers verstevigt SNS Securities haar positie in de Nederlandse markt.

Partijen streven ernaar de voorgenomen overname binnen twee maanden te voltooien.

“Zowel de cliënten van FBS Bankiers alsook de medewerkers zullen profiteren van de professionele infrastructuur en hoogwaardige research van SNS Securities”, aldus Evert Greup, bestuursvoorzitter VVAA Groep.

“Voor SNS Securities vormt de overname van FBS Bankiers een goede aanvulling op de reeds bestaande activiteiten en deze acquisitie zal bijdragen aan de resultaten van SNS Securities”, zo zegt Willem Meijer, voorzitter directie SNS Securities.

FBS Bankiers is een dochter van VVAA Groep te Utrecht. VVAA Groep verleent financiële diensten aan professionals in de gezondheidszorg.

SNS Securities, een dochteronderneming van SNS Bank, is onderdeel van SNS REAAL. SNS REAAL verleent diensten op het gebied van bankieren en verzekeren. SNS Securities verleent beleggingsdiensten op het gebied van research, liquidity providing en corporate finance. Verder levert SNS Securities advies- en beheerdiensten aan zowel institutionele als particuliere beleggers.