HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALSNS REAAL tekent intentieverklaring met ABN AMR...

SNS REAAL tekent intentieverklaring met ABN AMRO voor aankoop van Bouwfonds Property Finance

SNS REAAL en ABN AMRO Bank hebben een intentieverklaring getekend over de overname van Bouwfonds Property Finance B.V. voor een bedrag van € 840 miljoen.

SNS REAAL verwerft met Bouwfonds Property Finance een leidende positie op de markt voor de financiering van commercieel vastgoed in Nederland. 70% van de activiteiten van Bouwfonds Property Finance vindt plaats in Nederland. De resterende 30% betreft internationale activiteiten die voornamelijk bestaan uit vastgoedfinancieringen van Nederlandse klanten.

Bouwfonds Property Finance, onderdeel van ABN AMRO Bouwfonds, behaalde in 2005 een nettowinst van € 87 miljoen. De omvang van de portefeuille bedraagt € 10 miljard, waarvan het merendeel bestaat uit financiering van particuliere woningbouw, winkels en winkelcentra.

“Deze acquisitie betekent een belangrijke versterking van SNS REAAL en past uitstekend in onze groeistrategie. Hiermee breiden wij onze bestaande activiteiten op het gebied van vastgoedfinanciering uit. Wij verbreden en versterken met deze overname onze propositie voor de zakelijke (MKB) markt alsmede onze inkomstenbronnen”, aldus bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen van SNS REAAL.

“Wij zien Bouwfonds Property Finance als een zeer professionele organisatie die met haar slagvaardigheid en no-nonsense mentaliteit uitstekend past bij onze onderneming. Wij hebben vertrouwen in de deskundigheid en het ondernemerschap van de medewerkers van Bouwfonds Property Finance, die wij graag welkom heten binnen SNS REAAL”.

Bouwfonds Property Finance wordt gepositioneerd binnen SNS REAAL als de specialist op het gebied van vastgoed financiering.

SNS REAAL zal de overname financieren met haar deel van de opbrengst van de beursgang van mei 2006, aangevuld met eigen middelen. De definitieve overname is mede afhankelijk van de uitkomst van verder due diligence onderzoek en is onder voorbehoud van de benodigde goedkeuringen van toezichthouders.

JPMorgan is financieel adviseur van SNS REAAL bij deze transactie.

Voor meer informatie:
SNS REAAL Concern Communicatie
concerncommunicatie@snsreaal.nl
Tel: +31 (0)30 291 4844


Dit bericht bevat uitsluitend informatie van feitelijke aard en mag niet beschouwd worden als een advies of aanbeveling tot koop of verkoop van aandelen of andere effecten van SNS REAAL N.V. Dit bericht bevat geen waardeoordeel over of vooruitzicht van de financiële resultaten van SNS REAAL N.V.

Noot voor de redactie:
SNS REAAL houdt op 31 juli om 11.00 uur een conference call met analisten. Deze is ook te volgen op deze website of via het speciale inbelnummer + 31 (0) 20 531 5874