HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALSNS REAAL rondt overname Zwitserleven en Swiss...

SNS REAAL rondt overname Zwitserleven en Swiss Life België af

SNS REAAL heeft de overname van Zwitserleven, inclusief Zwitserleven Asset Management (voorheen: Swiss Life Asset Management (Nederland)), en Swiss Life België afgerond. De relevante Nederlandse en Belgische toezichthouders en ondernemingsraden hebben ingestemd met de transactie.

De totale transactie bedraagt Euro 1.530 miljoen en bestaat uit (i) Euro 1.345 miljoen, (ii) Euro 60 miljoen voor de toename van de intrinsieke waarde in 2007, (iii) Euro 100 miljoen in verband met een belastingvoordeel op gevormde fiscale goodwill en (iv) Euro 25 miljoen opgebouwde rente over 2008, tot en met het moment van overname.
De overname is gefinancierd door (i) de uitgifte van 6 aandelen B voor een totaalbedrag van Euro 600 miljoen (nominale waarde en agio) en (ii) Euro 930 miljoen schuldpapier en eigen middelen. Op 28 april 2008 heeft SNS REAAL haar statuten gewijzigd en de zes aandelen B uitgegeven aan Stichting Beheer SNS REAAL.

De resultaten van Zwitserleven en Swiss Life België worden vanaf 29 april 2008 geconsolideerd. De transactie zal in de eerste 12 maanden na voltooiing van de overname gaan bijdragen aan de winst per aandeel. SNS REAAL liet op 21 januari 2008 al weten Swiss Life België door te verkopen aan Delta Lloyd Groep. SNS REAAL verwacht deze transactie voor de zomer af te ronden.

Door de overname van Zwitserleven is SNS REAAL de op een na grootste levensverzekeraar in Nederland geworden, met een marktaandeel van bijna 16%. Zwitserleven blijft bestaan als zelfstandige onderneming en het merk blijft gehandhaafd. Zwitserleven wordt gepositioneerd als het gespecialiseerde pensioenmerk binnen de multi-brand strategie van SNS REAAL. De pensioenactiviteiten van REAAL Verzekeringen, met inbegrip van AXA NL en Winterthur, zullen worden ondergebracht bij Zwitserleven. De totale herstructureringskosten van dit ‘omgekeerde’ integratieproces zullen naar verwachting Euro 30 miljoen voor belasting bedragen, welke kosten gelijkelijk zullen worden uitgesmeerd over de periode tot 2012. De jaarlijkse kostenbesparingen van het integratieproces zullen naar verwachting toenemen tot Euro 35 miljoen in 2012. Er wordt een daling van het gezamenlijke personeelsbestand verwacht van 300 FTE, geheel te realiseren door natuurlijk verloop.