HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALSNS REAAL labels breiden assortiment banksparen...

SNS REAAL labels breiden assortiment banksparen uit met uitgestelde lijfrente

Op 7 oktober introduceren REAAL, SNS Bank en SNS Regio Bank als eerste aanbieders een bankspaarproduct waarmee klanten een opgebouwd (lijfrente)kapitaal eerst verder kunnen laten groeien om vervolgens vanaf een zelfgekozen moment maandelijks te laten uitkeren. Deze ‘uitgestelde lijfrente’ combineert zekerheid en gemak, door de combinatie van een vast rentepercentage voor de gehele looptijd met de mogelijkheid zelf het moment van eerste uitkering te bepalen.

Met de ‘uitgestelde lijfrente’ kan een klant opgebouwd kapitaal eerst verder laten groeien en vanaf een zelf bepaalde datum ontvangen in vaste maandelijkse bruto uitkeringen. Gedurende de gehele looptijd blijft het rentepercentage gelijk. Belangrijk voordeel hiervan is dat het maandelijkse (bruto) uitkeringsbedrag direct kan worden bepaald. Ander voordeel is dat de klant – binnen de fiscale regels – tot twee maanden voor de eerste uitkering de ingangsdatum en daarmee de hoogte van de maandelijkse uitkering zelf kan aanpassen. Deze aanpassing heeft geen invloed op de afgesproken rente en is kosteloos.

Een ‘uitgestelde lijfrente’ is voor zowel particulieren als ondernemers aantrekkelijk. Particulieren kunnen hun bestaande of expirerende kapitaal van hun lijfrenteverzekering of –rekening inbrengen. Voor ondernemers is het product aantrekkelijk als zij hun stakingswinst of fiscale oudedagsreserve willen omzetten in een lijfrente, maar niet meteen willen laten uitkeren.

Het nieuwe bankspaarproduct voor uitgestelde lijfrente is bij REAAL via REAAL Bancaire Diensten beschikbaar onder de naam REAAL Uitgestelde LijfrenteRekening. SNS Bank biedt het product aan onder de naam SNS Uitgesteld Lijfrentenieren. SNS Regio Bank biedt het product aan onder de naam Uitgesteld Lijfrentenieren.

Begin 2010 waren REAAL, SNS Bank en SNS Regio Bank de eerste aanbieders met een breed pakket aan bankspaarproducten. Evenals het product voor uitgestelde lijfrente zijn deze producten in nauwe samenwerking tussen deze labels van SNS REAAL tot stand gekomen. Ook voor toekomstige uitbreidingen en aanpassingen zullen de labels nauw blijven samenwerken, om het productportfolio zo compleet mogelijk te houden.