HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALSNS REAAL koopt Regio Bank van ING

SNS REAAL koopt Regio Bank van ING

SNS REAAL en ING hebben een Memorandum of Understanding getekend betreffende de overname van Regio Bank voor een totaal bedrag van € 50,5 miljoen.

Evenals CVB Bank, de franchise formule van SNS REAAL met 435 vestigingen, biedt Regio Bank via 380 onafhankelijke tussenpersonen door heel Nederland bancaire producten aan zoals hypotheken en sparen.

“Deze overname betekent een belangrijke versterking van de distributiekracht van onze franchiseformule en draagt bij aan het realiseren van de groeiambities van de groep”, aldus SNS REAAL bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen. ”Regio Bank richt zich precies op de kernproducten waarop ook SNS Bank mikt: hypotheken en sparen via een sterk distributienetwerk. Wij heten de nieuwe collega's van Regio Bank graag welkom en bouwen, samen met onze tussenpersonen, verder aan onze succesvolle franchiseformule.”

Met de overname van Regio Bank creëert SNS REAAL een toonaangevende franchisepositie op het gebied van bancaire producten in Nederland, met meer dan 800 tussenpersonen. Het aantal tussenpersonen in de Randstad, een belangrijke groeimarkt voor SNS REAAL, neemt toe met circa 55 kantoren.

SNS REAAL is van plan de activiteiten van CVB Bank en Regio Bank samen te voegen. De nieuwe combinatie zal een gezamenlijke hypotheekportefeuille beheren van € 6,2 miljard (een toename van € 2,6 miljard) en € 4,3 miljard (een toename van € 2,8 miljard) aan toevertrouwde spaargelden. Door deze overname zal de totale hypotheekportefeuille van SNS REAAL toenemen met circa 5% en het marktaandeel van de groep op de spaarmarkt toenemen met ruim 1 procentpunt tot 7,6%. Naast de bovengenoemde groei van de distributiekracht en de hypotheek- en spaarportefeuilles, zal de overname van Regio Bank naar verwachting ook leiden tot belangrijke kostensynergie.

De acquisitie wordt met eigen middelen gefinancierd. SNS REAAL zal € 60 miljoen kapitaal verschaffen aan de nieuwe combinatie.

“Naast specifieke mogelijkheden om onze bancaire activiteiten te versterken blijft ons acquisitiebeleid gefocust op gerichte overnames op de gefragmenteerde verzekeringsmarkt in Nederland ”, aldus Sjoerd van Keulen.

De overname zal naar verwachting eind maart 2007 definitief worden afgerond en in dat geval economisch effect hebben per 1 januari 2007. Nadere gegevens worden na ondertekening van de overeenkomst bekendgemaakt.

De definitieve transactie is onder meer afhankelijk van verdere due dilligence, de benodigde goedkeuringen door de toezichthoudende autoriteiten en advisering van de betrokken ondernemingsraden.