HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALSNS REAAL koopt € 250 miljoen core tier 1 secur...

SNS REAAL koopt € 250 miljoen core tier 1 securities in

SNS REAAL heeft de Nederlandse Staat en Stichting Beheer SNS REAAL op de hoogte gebracht van het besluit om op 30 november 2009 in totaal € 250 miljoen core tier 1 securities in te zullen kopen. Deze € 250 miljoen bestaat uit € 185 miljoen core tier 1 securities geplaatst bij de Nederlandse Staat en € 65 miljoen geplaatst bij de Stichting. De Nederlandse Bank heeft de voorgenomen inkoop goedgekeurd.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst met de Nederlandse Staat zal SNS REAAL vanaf 9 juni 2009 rente betalen over het bedrag van de inkoop van de Staat. Daarnaast bedraagt de premie voor vervroegde inkoop maximaal 13%, afhankelijk van de naar volume gewogen gemiddelde koers van SNS REAAL gedurende de vijf handelsdagen vanaf 23 tot en met 27 november 2009.

De inkoop van € 250 miljoen zal worden gerealiseerd uit de opbrengsten van de aandelenuitgifte van € 135 miljoen voltooid op 24 september 2009. Daarnaast wordt een deel van het solvabiliteitsoverschot van de verzekeringsactiviteiten gebruikt.

Ronald Latenstein, voorzitter van de Raad van Bestuur: “De inkoop van € 250 miljoen core tier 1 securities van de Nederlandse Staat en de Stichting binnen een jaar na de uitgifte is een eerste stap naar volledige terugbetaling. Onze sterke solvabiliteitspositie en de succesvolle aandelenuitgifte in september stellen ons in staat de vruchten te plukken van een vervroegde terugbetaling.”