HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALREAAL biedt als eerste in Nederland uitbreiden...

REAAL biedt als eerste in Nederland uitbreiden reisverzekering via SMS

Aanvullende dekking nu snel en eenvoudig geregeld met REAAL Vakantie SMS-Dienst

REAAL Verzekeringen introduceert de REAAL Vakantie SMS-Dienst. Vanaf 1 mei 2006 kunnen klanten van REAAL door middel van een SMS hun Doorlopende Reisverzekering eenvoudige uitbreiden met extra dekkingen. Deze dienst is met name ontwikkeld om klanten tegemoet te komen in situaties waarbij zij zich op het laatste moment, bijvoorbeeld in de skilift, realiseren dat ze geen Wintersportdekking hebben afgesloten. Of klanten die op het vliegveld van New York staan en bedenken dat ze geen Werelddekking hebben toegevoegd. Men betaalt dus pas wanneer de gewenste dekking nodig is.

Eenvoudige en gegarandeerde zekerheid

Alle klanten met een REAAL Vakantieverzekering ontvangen een nieuwe servicepas. Op die pas staat vermeld welke dekkingen zij binnen de Vakantieverzekering hebben afgesloten. Op de achterkant van de servicepas staan de verschillende codes voor het uitbreiden van dekkingen met de Vakantie SMS-Dienst. Het uitbreiden van de dekking is eenvoudig. De klant stuurt een SMS met daarin de 'shortcode' voor de aanvullende dekking en het polisnummer naar REAAL. Daarop ontvangt de klant een bevestiging per SMS terug. De klant krijgt de gewijzigde polis thuisgestuurd. De service werkt dag en nacht en er bestaat geen risico van dubbel verzekeren bij REAAL. Als blijkt dat de verzekerde de aanvulling al heeft, gebeurt er namelijk niets. Gegarandeerde zekerheid dus.

Voorlichting intermediair en klant

Het intermediair ontvangt op 21 april informatie over de Vakantie SMS-Dienst en een REAAL kofferriem. Om de Vakantie SMS-Dienst bij het bredere publiek te introduceren, worden radiocommercials ingezet. De klant ontvangt begin mei een mailing met daarin uitleg over de Vakantie SMS-Dienst, de nieuwe servicepas en een kofferlabel. Klanten met een Doorlopende Reisverzekering ontvangen een gratis REAAL telefoonhoesje door een SMS te sturen aan REAAL Verzekeringen. Deze actie loopt tot 22 mei 2006.