HomeArchief SNS REAALPersberichten SNS REAALBinckBank neemt fondsensupermarkt Fundcoach ove...

BinckBank neemt fondsensupermarkt Fundcoach over van SNS Bank

BinckBank N.V. (“BinckBank”) en SNS Bank N.V. (“SNS Bank”) hebben overeenstemming bereikt over een overname van fondsensupermarkt Fundcoach (“Fundcoach”) door BinckBank.

Fundcoach maakt onderdeel uit van SNS Bank. BinckBank speelt met de overname van Fundcoach in op de veranderingen in het fondsenlandschap nu distributievergoedingen worden afgeschaft per 1 januari 2014. Met de overname wordt het marktaandeel van BinckBank met betrekking tot beleggingsfondsen vergroot en heeft BinckBank meer dan € 1 miljard aan toevertrouwde middelen in beleggingsfondsen onder beheer. BinckBank ziet schaalgrootte als belangrijke voorwaarde om een duurzaam en gevarieerd product met beleggingsfondsen en trackers aan te kunnen bieden.

Guido van Aubel, directeur BinckBank:
“Allereerst wil ik de klanten van Fundcoach van harte welkom heten. Ik benadruk dat Binck, als specialist op het gebied van beleggen, goed zal luisteren naar hetgeen voor de fondsbelegger van belang is. Beleggen in fondsen voorziet namelijk in een belangrijke behoefte van de meerderheid van de Nederlandse beleggers. Als per 1 januari 2014 de advieskosten zichtbaar worden, verwachten wij dat beleggers mogelijk afgeschrikt worden door de hoge kosten bij grootbanken terwijl het assortiment daar smaller wordt. Met de fondsensupermarkt Fundcoach krijgen de klanten bij BinckBank de toegang tot een hoogwaardig assortiment aan beleggingsfondsen, ook fondsen die bij grootbanken niet verkrijgbaar zijn. Bovendien breiden wij dit uit met trackers. Dit sluit uitstekend aan bij het bieden van de best mogelijke producten voor de beleggers die zelfstandig willen beleggen zonder de dagelijkse hectiek van de beurs .”

Ton Timmerman, directeur Klantcontact & Commerciële Ondersteuning SNS Bank:
“Wij zijn blij met de overeenkomst die wij hebben gesloten, de klanten van SNS Fundcoach komen terecht bij een zeer ervaren beleggingspartij. SNS Bank gaat zich meer op kernactiviteiten van een bank richten, namelijk sparen,betalen en hypotheken. Bij deze ambitie passen andersoortige beleggingsoplossingen.”

Fundcoach heeft meer dan 30.000 klanten en het voor klanten aangehouden vermogen bedraagt ruim € 600 miljoen. De intentie is om de overname in het tweede kwartaal van 2014 te effectueren, mits De Nederlandsche Bank hiervoor een verklaring van geen bezwaar (“vvgb”) afgeeft aan zowel SNS Bank als BinckBank.

Bijlage